• SLIDE1
 • SLIDE2

Inserció Sociolaboral

incorpora

INTERMEDIACIÓ LABORAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT I EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL

El programa que té atorgat la Fundació Pro-Penedès ofereix serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social per a incrementar el seu grau d’ocupabilitat, facilitar l’adaptació social i laboral dels treballadors i de les treballadores que tenen especials dificultats d’inserció laboral en empreses del mercat ordinari de treball.

La vinculació amb el teixit empresarial ens ha permet establir relacions de cooperació i col·laboració amb empreses que puguin generar ofertes de treball adaptades als perfils característic de les persones amb discapacitat i en situació de risc d’exclusió social. La prospecció laboral es converteix en una font d’ocupació per a un col·lectiu de persones que necessiten un especial suport laboral.

Col·lectius d’atenció:

 • Persones amb discapacitat física, psíquica, malaltia mental, sensorial i orgànica.
 • Beneficiaris de rendes mínimes d'inserció.
 • Persones que no puguin accedir o hagin esgotat la percepció màxima de les prestacions de rendes mínimes d’inserció.
 • Joves majors de divuit anys i menors de trenta anys d'Institucions de Protecció de la Infància.
 • Immigrants
 • Persones víctimes violència de gènere
 • Persones amb problemes de drogodependències o altres trastorns addictius que es troben en procés de rehabilitació o reinserció social.

 

reincorpora 969x650

PROGRAMA REINCORPORA

L’any 2021 la Fundació Pro-Penedès formalitza la seva inclusió dins el Programa Reincorpora, amb una doble vessant l’atenció sociolaboral de les persones privades de llibertat i el col·lectiu de persones en situació d’alta vulnerabilitat.

El Programa Reincorpora ofereix a les persones privades de llibertat l'oportunitat de construir-se un futur diferent i plenament integrat en la societat a través d'itineraris personalitzats. Els participants milloren les seves habilitats i reforcen els valors que els ajudaran en el camí cap a la integració social i laboral.Dins el procés de recerca activa de feina i d’ inserció laboral, estan les accions individuals i grupals d'orientació sociolaboral, destinades a ensenyar, donar suport i acompanyar el partícip en el procés de cerca activa de feina, en la integració i el manteniment del lloc de treball. La Fundació Pro-Penedès atén les persones derivades des del CIRE en coordinació amb els educadors laborals dels centres penitenciaris.

 

pinnae fundacio positiu

ITINERARIS FORMATIUS PER A L’ACCÉS AL MERCAT DE TREBALL DELS COL·LECTIUS VULNERABLES

El nostre projecte s'estructura en tres eixos a través dels quals es desenvoluparan més de 100 mesures per a promoure la inserció sociolaboral de les persones en situació de pobresa. 

EIX 1.- Millora de l'ocupabilitat de les persones més vulnerables

Objectiu general: Promoure la inclusió social i evitar qualsevol forma de discriminació a l'accés a l'ocupació a través d'accions orientades a la millora de l'ocupabilitat i al suport de mercats laborals inclusius. Identificació i millora de l'ocupabilitat de les persones més vulnerables que no tenen accés als serveis locals d'ocupació.

EIX 2. Accés a l'ocupació i el manteniment dins del mercat laboral.

Objectiu general: Fomentar l'accés i el manteniment de la feina des de la perspectiva de la inversió social. Facilitar l'ocupació de les persones més vulnerables al mercat laboral a través d'accions d' intermediació laboral.

EIX 3. Instruments i mesures de capacitació i coordinació de professionals i entitats per a la inclusió sociolaboral.

Objectiu general: Dissenyar un model avançat d'intervenció en matèria d'inclusió social, recolzat en dues estratègies combinades: l' organització integrada dels serveis en un sistema de xarxa i l' atenció intensiva, proactiva i preventiva a les persones en risc d’exclusió.

 

 

On Som

 • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
  08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

 • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos