• TERRITORI
  • PERSONES

PENEDÈS, DESTINACIÓ TURÍSTICA RESPONSABLE

 

RST horitzontal

 

DSCF5082

 Enmarcat en els actes de celebració del 25è aniversari de la Fundació Pro Penedès, aquest matí s'ha organitzat al Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca una jornada de treball i de debat d'experiències sobre la temàtica "Penedès. Destinació turística socialment responsable".

El president de la Fundació i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Turisme del Vendrell, Àngels Turdiu, han obert la sessió. Regull ha manifestat que "hem de mirar endavant. En el turisme queda molta feina a fer però hem de fer-ho junts". Per la seva banda, Turdiu apuntava que "cada cop es fan les coses més bé, estem més preparats. Ens ho hem de creure. Espero que, a partir d'ara més empreses tinguin la qualificació de destinació turística socialment responsable".

Seguidament, Josep Ma Canyelles, consultor de Vector5 ha exposat els resultats de la formació realitzada a una vintena d'empreses de quatre territoris (Igualada, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Sant Sadurní). Entre d'altres accions, s'ha identificat les bones pràctiques de l'empresa, s'han realitzat plans de millora i acompanyaments personalitzats. Canyelles apuntava que "aquest no és un projecte que hagi nascut com un bolet, sinó que és el resultat d'anys de treball de la Fundació Pro Penedès". També apuntava que "moltes empreses fan bones pràctiques en diferents camps però no tenen consciència de que això sigui una responsabilitat social i no donen el pas d'explicar-ho. Nosaltres els ajudem a fer-ho".

Tot seguit, s'ha realitzat una taula d'experiències de les empreses de les 4 comarques han treballat la mateixa  temàtica de "Penedès,destinació turística responsable" en la qual hi han participat Mirea Aparicio, de l'Ajuntament d'Igualada, Gerard Jané, de Vins Jané Ventura d'El Vendrell, Joan Hernández, del pitch & putt Portal del Roc de Vilanova i la Geltrú i Jaume Mata, de Caves Gramona, de Sant Sadurní.

Podeu consultar les FITXES DE RESPONSBILITAT SOCIAL TERRITORIAL ENOTURÍSTIQUES  aquí

La cloenda ha anat a càrrec del Director General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, Xavier López.

On Som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos