• TERRITORI
  • PERSONES

EL TURISME,NEXE DEL TERRITORI PENEDESENC

04-30 Trobada Alcaldes2

 TROBADA D'ALCALDES A "EL VENDRELL" EN EL MARC DEL PLA ESTRATÈGIC PENEDÈS 

Dimarts passat ,es va organitzar una trobada d'Alcaldes al Vendrell sobre "El Turisme ,Nexe del Territori Penedesenc".S'hi van trobar representants de tot el nostre territori: des d'Igualada a Vilanova passant per Vilafranca.
Va ressaltar la voluntat de construir "El Gran Penedès" , associant el turisme tradicional de Sol i Platja al turisme verd i l'agroturisme. Aquests dos últims estan considerats per les instàncies europees com a eines de construcció del territori, de valorització i de dinamització dels espais rurals, d'alt valor educatiu i relacional, un punt important per desenvolupar la sostenibilitat en el nostre país.

 

 

Aquests dos tipus de turisme semblen complementaris però el seu torn podem témer que segueixin dos línies paral·leles sense crear cap sinergia . El servei de turisme de la Generalitat va declarar que, l'any passat el turisme va créixer més a la comarca de l'Alt Penedès que a qualsevol altre comarca de Catalunya, gràcies a l'enoturisme. La Generalitat el considera com un producte de qualitat amb bon reconeixement en l'àmbit internacional, i ho vol reivindicar a escala de país.
El desenvolupament proposat no es basa en una economia de massa en grans efectes, sinó més bé en accions d'intercanvi entre el sector privat i públic, de creació de xarxes d'entitats i individus , en la participació moral i activa dels habitants , per aconseguir l'enriquiment econòmic i cultural de cadascun .

 

On Som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos