• TERRITORI
  • PERSONES

PRESENTACIÓ DEL BLOC TERRITORI DEL PLA ESTRATÈGIC PENEDÈS

 

PLA ESTRATEGIC2

LA GENERALITAT ENTOMA EL REPTE TERRITORIAL DEL PLA ESTRATÈGIC

Dilluns a la tarda dia 24 de març es va celebrar a Vilanova i la Geltrú la presentació de l'estat actual del document que sobre l'organització territorial de l'Àmbit Penedès està elaborant la Fundació Pro-Penedès, en el marc del Pla Estratègic. A l'acte hi van assistir Alcaldes i Regidors de les quatre comarques del Penedès, així com representants d'organitzacions empresarials de tot l'Àmbit, de plataformes pel Penedès, de la Unió de Pagesos, d'entitats i persones individuals. A l' inici de l'acte, els Alcaldes i Alcaldessa de Vilanova, Igualada i Vilafranca (que alhora és el president de la Fundació), així com la Regidora d'Urbanisme del Vendrell en nom de l' Alcalde que es trobava fora, van remarcar l'aposta decidida pel treball en conjunt de tots els municipis i organitzacions de l'Àmbit Penedès.

En aquesta primera trobada pública des de la seva aprovació per part de la Generalitat, i amb el compromís d'avançar en la redacció dels apartats econòmics i social del Pla Estratègic, posant com un dels exemples més necessaris d'actuació conjunta el tema sanitari, així com d'estar al costat de la Generalitat en la redacció del Pla Territorial del Penedès que s'ha de fer properament.

Els arquitectes Antoni Ferran i Pau Batlle van presentar les línies bàsiques del document, fent referència tant als principis que l'inspiren com el tractament dels diferents eixos i espais del Penedès, especialment en tot allò que fa referència a les infraestructures de comunicació, a la limitació dels espais de creixement urbà i al tracte preferent dels espais oberts, tant costaners com agrícoles i forestals. A continuació es va obrir un debat amb els assistents, moderat pel Coordinador del Pla estratègic, Jordi Cuyàs, en el que es van posar de relleu des de la importància de les connexions ferroviàries fins a la necessitat d'ampliar la participació en la redacció d'aquests documents, especialment de les zones amb menys tradició de fer-ho. Cuyàs va posar de relleu el caràcter de "ròtula" que tenia l'acte, en el que es passava la feina feta a la Generalitat per que, junt amb els Consells Comarcals, redactés el Pla Territorial Parcial de l'Àmbit Penedès.
Finalment va intervenir el Coordinador de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat, sr. Ferran Miralles, que va agrair la feina de planificació feta a les comarques penedesenques, cosa que no és habitual al país, remarcant que la Generalitat podria treballar molt millor sabent que hi ha idees clares al territori. Miralles va dir que la Generalitat vol avançar en una millor ordenació del territori i va exposar els principis que guiaran la redacció del Pla, que van ser molt ben rebuts per l'auditori, i que en essència són: tractament diferenciat dels diferents territoris; governança intermunicipal tant de les zones d'activitat econòmica (polígons), com del sol obert i dels equipaments; polítiques integrades de sol, anant més enllà del planejament i entrant en la gestió; més contundència de la Generalitat en allò que és important i menys intervencionisme en la resta. Amb la intervenció de Miralles comença una nova etapa en la planificació urbanística del Penedès.

On Som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos