• TERRITORI
  • PERSONES

EL DANIEL, AMB UNA BONA ACTITUD VA CONSOLIDAR UN TREBALL QUE ERA DIFÍCIL DE MANTENIR

daniel1

Sóc el Daniel i  la meva trajectòria laboral mai ha estat un camí fàcil. Tinc reconegut un grau de discapacitat que em limita a fer tasques que suposin un esforç físic continuat i no va ser fins més tard que vaig descobrir que també tenia dificultats emocionals i adaptatives. A l’any 2016 entro en contacte amb la Fundació Pro-Penedès i amb el programa Incorpora a través del Punt Formatiu en què realitzo el curs d’operari de neteja. És la primera vegada que aconsegueixo un diploma, em va fer molta il·lusió i va ser una empenta d’entusiasme per a mi. Al finalitzar el curs, vaig trobar feina com a operari de neteja i auxiliar de cuina a un establiment de menjars ràpids; tan sols hi vaig estar uns mesos. Després d’aquesta experiència que va ser molt favorable, decideixo que el meu itinerari laboral el continuï portant una altra entitat i deixo de mantenir el contacte amb Pro-Penedès.

 

No va ser fins el 2019, i després d’estar 3 anys sense feina, que torno a trucar la porta de la Fundació Pro-Penedès; en aquell moment la meva vida personal i econòmica era molt desesperant. La meva demanda va ser exigir un lloc de treball com a solució als meus problemes, no m’interessava cap altra més intervenció que aquesta; però des de Pro-Penedès no acabaven de veure’m preparat per accedir de manera immediata al món laboral. Em van dissenyar un itinerari basat en el treball de  competències actitudinals. Reconec que van ser molts els moments que vaig mostrar la meva disconformitat i resistència; però les professionals del programa Incorpora sempre donaven el tomb als meus arguments i em reconduïen de nou a l’itinerari. Finalment, vaig accedir a varis llocs de treball a través de Pro-Penedès, però en cap d’ells vaig superar el període de prova. Ara començo a entendre la necessitat de saber què significa una bona actitud per mantenir una feina. La meva situació personal  ha millorat i també l’econòmica, gràcies a la intervenció de la Fundació Pro Penedès i del programa Incorpora. Actualment estic treballant com a operari de neteja en l’empresa d’inserció GARBET  amb  seguiment per tal de poder consolidar aquest lloc de treball i millorar les meves competències actitudinals.

Estic treballant en una professió que m’agrada, alhora em permet conèixer com sóc jo, què vull millorar i què puc aportar; incorporar aquests coneixements  són i seran la clau del meu èxit personal.

daniel2

ACOMPANYAMENT  

Des de Pro-Penedès, sempre hem valorat al  Daniel com un bon treballador, responsable davant les tasques assignades i amb uns hàbits laborals força competents; no obstant les seves dificultats cognitives i una actitud reactiva i impulsiva fan que el Daniel sigui una persona molt vulnerable i amb unes mínimes garanties d’èxit laboral. És cert que durant 3 anys no tenim notícies del nostre beneficiari fins que decideix de nou vincular-se amb la nostra entitat. Coneixem molt bé quin és el perfil del Daniel i com treballar-hi per aconseguir millores actitudinals. El primer pas era que ell prengués consciència de les seves dificultats i de la necessitat de fer canvis a la seva manera de fer front a la realitat; no podrem tenir una inserció laboral d’èxit si no treballem una bona integració social. I, sense una ocupació no podrem exigir canvis al nostre usuari, ja que són moltes les necessitats bàsiques a cobrir.

A través de les accions de prospecció laboral aconseguim que el Daniel sigui contractat; és des d’un context productiu com podrem treballar la seva actitud. La metodologia del Treball amb Suport és la millor opció. El Daniel no ens ho posa fàcil.  La seva impulsivitat i la forma de relacionar-se amb els seus companys i responsables  li passa factura un cop més. Aquesta fotografia és la que se’ns repeteix durant quasi any i mig; però amb constància anem aconseguint que el Daniel sigui cada vegada més conscient en quins aspectes i en quines maneres s’equivoca¸ no tot resideix en un bon rendiment laboral.

Aconseguim que consolidi alguns llocs de treball i amb ells la professió en la que Daniel millor es desenvolupa: la neteja industrial. En coordinació amb el servei d’ocupació de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès i amb la col·laboració de l’Empresa d’Inserció GARBET el Daniel és contractat. Sumant esforços, entre Pro-Penedès a través del programa Incorpora, el suport de l’administració pública a través de l’ajuntament de Vilafranca i amb la implicació de l’empresa d’inserció GARBET, aconseguirem que el nostre beneficiari vagi integrant les competències transversals que faran que ell sigui un cas d’èxit.

Cada persona necessita el seu temps, tantes oportunitats com els hi podem oferir, el Daniel ho està intentant i el Daniel ho està aconseguint; com ell diu a l’inici, la meva vida mai ha estat fàcil.

 

On Som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos