• TERRITORI
  • PERSONES

Respon.cat premia la Fundació Pro-Penedès en reconeixement a la Responsabilitat Social del Territori (RST)

premisresponcatok

La tercera edició d’aquests premis de referència a Catalunya ha estat presidida per la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El jurat ha destacat el territori de l’Alt Penedès com a pioner en l’impuls al concepte de Territori Socialment Responsable a través de la Fundació Pro-Penedès.

El passat dimecres, 15 de novembre, la directora de la Fundació Pro-Penedès, Gemma Sivill, recollia el premi Respon.cat per a l’Alt Penedès, en reconeixement a la trajectòria de la comarca en matèria de Responsabilitat Social del Territori (RST) per mitjà de la Fundació Pro-Penedès. Aquesta era la tercera edició d’aquest premi de referència a Catalunya, que ha destacat la comarca per ser un exemple de territori col·laborador, des de la governança i per la repercussió de les actuacions portades a terme en el desenvolupament del territori. El jurat ha destacat l’àmplia trajectòria i el caràcter pioner de la comarca en l’impuls al concepte de territori socialment responsable a través de la Fundació Pro-Penedès.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc a la casa Llotja de Mar de Barcelona i va ser presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que va defensar el compromís empresarial amb la societat i una Catalunya socialment responsable.

Després de rebre el guardó de mans del president de Respon.cat, Josep Santacreu, la directora de la Fundació, Gemma Sivill, durant el seu parlament va assegurar que el premi “representa el reconeixement a un compromís amb el territori i amb les organitzacions, les associacions, el teixit empresarial i social i la seva implicació envers aquesta responsabilitat, que pretén transformar el nostre entorn en una societat millor”. Sivill destacava que tot això “és fruit d’un treball en equip i de la confiança de totes les persones que dia a dia s’involucren perquè el nostre territori del Penedès esdevingui sostenible, responsable, cohesionat i amb pertinença de marca.”

En el decurs de l’acte es va projectar un vídeo de cada empresa reconeguda, fet expressament per a l’ocasió, destacant les bones pràctiques de responsabilitat social. El vídeo Reconeixement Respon.cat 2017 al territori socialment responsable de l'Alt Penedès es pot veure al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=MFDniovgn6Y

Els Premis Respon.cat han reconegut també la trajectòria socialment responsable de l’empresa penedesenca Cafès Novell i de les empreses d’Unilever, Trias Galetes i Biscuits, Xocolates Genescà i la farmacèutica, Novartis. En aquesta tercera edició, els Premis Respon.cat han reconegut per primer cop un organisme públic, el Parlament de Catalunya per les bones pràctiques en reforma horària. També hi ha hagut un reconeixement especialdedicat al recentment desaparegut Francesc Martínez de Foix, director general del Grup Cooperatiu Taller Escola Barcelona (TEB), fundador i president de la Federació Catalana d’Esports amb Discapacitat (Acell) i impulsor dels Special Olympics.

Durant l’acte van intervenir Pau Villòria, secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV, i Miquel Valls, president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i Josep Mª Canyelles, coordinador de Respon.cat.

Respon.cat, és una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, és una associació que agrupa una setantena d'empreses de sectors i dimensions molt diverses, i que va néixer al 2014 amb la voluntat de ser l'organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya.

Vilafranca del Penedès, 20 de novembre de 2017

On Som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos