• TERRITORI
  • PERSONES

EL PLA ESTRATÈGIC DEL PENEDÈS VA CONSOLIDANT EL TERRITORI

Primera trobada amb tots els Directors d’un Servei de la Generalitat – Ensenyament- que afecta a tot el Penedès.

reunioensenyamentgeneral

Dimecres, 12 de juliol, s’ha portat a terme la reunió de la Comissió de Formació del Pla d’Acció per la Dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica del Penedès (PAE)  amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Així van assistir a la reunió, la Directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Lluïsa Nicolau, que té responsabilitat sobre l’ Alt Penedès i el Garraf, l’adjunta a Direcció dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, Anna Torruella que en té sobre l’ Anoia i la Directora dels Serveis Territorials de Tarragona, Sílvia Rodes, responsable del Baix Penedès.

El coordinador del Pla Estratègic Penedès, Jordi Cuyàs, ha explicat que s’ha convocat la reunió per tal de posar sobre la taula les necessitats en formació des de la perspectiva de les 4 comarques de l’Àmbit Penedès, amb l’objectiu molt clar “d’incrementar l’ocupació, perquè treballem la formació des de la perspectiva de la dinamització econòmica”. Cuyàs ha afegit també que “volem cobrir les necessitats de les empreses i dels estudiants amb la intenció de captar i retenir el talent al nostre territori”.

Les representants del Departament d’Ensenyament, han valorat les propostes del PAE molt positivament, assegurant que la petició del territori de treballar de forma conjunta “obligarà a canviar l’organització de treball que portem a terme fins ara, ja que el que proposeu és treballar amb una visió molt més àmplia, cosa que veig fins i tot necessària” ha manifestat Lluïsa Nicolau. Les representants del Departament han assegurat que creuen que la proposta “té recorregut, veiem que és un pla potent amb l’avantatge que les empreses s’hi impliquen” i han recollit la necessitat que cal garantir la bona mobilitat entre les comarques.

Les conclusions finals a les quals s’ha arribat a la reunió han estat la predisposició i la possibilitat objectiva del Departament d’Ensenyament de tirar endavant les propostes de la Comissió de Formació del PAE. També es va acordar concentrar tota la informació sobre la formació de l’Àmbit Penedès en una web que sigui fàcil de consultar, d’actualitzar i alimentar des del territori. El transport serà un tema clau que requerirà solucions i models actuals que facilitin una mobilitat àgil entre comarques.

On Som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos