• TERRITORI
  • PERSONES

El dia 15 d’octubre es va celebrar a Vilafranca el Dia Mundial per a la Salut Mental

FullSizeRender

La Fundació Pro-Penedès és una de les entitats que integren la Taula per la Salut Mental de l’Alt Penedès. És a través d’aquesta Taula que s’han organitzat els diversos actes que han servit per configurar la “Jornada de Sensibilització i de Lluita contra l’Estigma” que s’ha dut a terme el dia 15 d’octubre a la plaça del Penedès per tal de celebrar el Dia Mundial per a la Salut Mental. L’acte ha estat conduït per l’actor Toni Regueiro i s’ha enfocat amb el lema "Prevenció, la clau de l'equilibri", i ha servit per a que professionals, entitats i plataformes de l'àmbit de la salut mental, hagin tingut l'oportunitat de trobar-se per donar visibilitat a la realitat actual de la salut mental. 

L’atenció a les persones que pateixen una malaltia mental i la seva integració social en tots els àmbits comunitaris és importantíssim per millorar el seu benestar i el de les seves famílies. Cal tenir en compte que una de cada quatre persones experimentarà algun trastorn més o  menys greu en algun moment de la seva vida. Segons l’OMS, un 25% de la població mundial presentarà algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida.

Cal apuntar també que la mala salut mental pot ser un determinant com a conseqüència de les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i ambientals, per això és molt important la tasca de prevenció que es pugui fer des de tots els àmbits socials i comunitaris. L’acte va comptar amb els parlaments institucionals a càrrec de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Anna Doblas i del Conseller de Salut del CCAP, Francesc Edo.

On som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos