• TERRITORI
  • PERSONES

La Fundació Pro-Penedès presenta el document del Pla d’Acció per la Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica de l’Àmbit Penedès (PAE)

presentacioPAE1

Aquest document s’emmarca dins del Pla Estratègic Penedès per tal de fer els polígons més competitius i avançar cap a una indústria de qualitat pel conjunt de l’àmbit.

La Fundació Pro-Penedès ha impulsat l’elaboració del document del PAE en coordinació amb els Ajuntaments de Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Igualada i el Vendrell i les associacions d’empresaris del territori. El Pla d’Acció per la Dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica de l’Àmbit Penedès té el seu origen en el Pla Estratègic del Penedès (PEP), que establia la necessitat de treballar en cinc grans línies per avançar cap a una indústria de qualitat en el conjunt de l’àmbit Penedès: la racionalització de les àrees destinades a l’activitat industrial i optimització del sostre industrial, la millora dels factors de competitivitat pel que fa a infraestructures i serveis, la millora dels factors de competitivitat pel que fa a qualificació dels recursos humans i R+D+I i la promoció de les àrees d’activitat econòmica del territori a més d’avançar en fórmules de governança i gestió basada en la cooperació.

 El Pla s’ha formulat a través de la participació de 72 persones i s’ha desenvolupat en 4 apartats: Energia, Infraestructures, Mobilitat i Formació. L’encarregat  de tirar-lo endavant ha estat la Comissió Nucli Motor composta per Jordi Cuyàs Soler, Coordinador del Pla Estratègic Penedès de la Fundació Pro-Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Sivill Coral, Directora de la Fundació Pro-Penedès, Rosa Figueras Mas  de l’Ajuntament de Vilafranca, Pere Cayuela Ferrer de l’Ajuntament de Vilanova, Josep Mercadé Aloy de l’Ajuntament del Vendrell, Conxita Marlés Tortosa de la UEP, Blai Paco Sánchez de la UEA i Gerard Santos Salinas de l’ADEPG.

La presentació del document va tenir lloc el passat 6 de juliol al Castell de Castellet i la Gornal. El secretari de la Fundació Pro-Penedès, Joan Manel Montfort, va presentar l’acte assegurant que el document és producte de “sis mesos de treball intens que s’ha produït a través del grup motor compost pels 4 ajuntaments capitals de comarca i les associacions empresarials, UEP, UEA i ADEPG. Són en total 227 polígons que hi ha arreu del territori i hem d’agafar el compromís de fer realitat les conclusions a les quals hem arribat”.

El coordinador del Pla Estratègic Penedès, Jordi Cuyàs, va subratllar que “s’ha destinat aquest primer treball a la indústria i que es continuarà amb accions destinades al turisme d’interior i exterior com a eina de dinamització econòmica”.

El Pla d’Acció està pensat per implementar-se fins al 2019 i les conclusions a les que s’ha arribat ha estat en energia: portar a terme la creació d’una Agència territorial de l’Energia, fer campanyes de sensibilització a la indústria, la introducció d’un gestor energètic, la compra agregada d’energia, incentius i fórmules de finançament i la generació d’energia.

Pel que fa a les infraestructures de telecomunicacions s’ha acordat crear un grup de treball entre ajuntaments, consells comarcals i organitzacions empresarials, fer un inventari de l’estat i tipologia de les infraestructures de telecomunicacions al territori, fer una prospecció de les necessitats empresarials en telecomunicacions i el foment dels operadors locals i catalogació dels serveis i les tecnologies disponibles.

En mobilitat s’ha conclòs identificar la ubicació de les empreses, portar a terme l’execució dels Plans de Mobilitat Urbana, fer la intervenció en els PAE de proximitat per la millora dels accessos per als treballadors, instal·lar infraestructures per a carregadors de vehicles elèctrics i un servei supramunicipal d’aparcament per a vehicles pesants.

Les actuacions a portar a terme en formació seran la creació d’una taula de la Formació Professional i Universitària, la divulgació i informació de la formació, crear un mecanisme de detecció de necessitats de les empreses, la promoció de la Formació professional al territori i la promoció de la relació entre universitat i empresa pel foment de la R+D+I. 

Enllaç a la notícia de Penedès TV

 

On som

  • Plaça Penedès, 3, 3r, 2a
    08720 Vilafranca del Penedès

Contacte

  • 93 817 05 88
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Hi som

De dilluns a divendres
de les 8h a les 15h

Segueix-nos